Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty i smaczny deser wielu z was może kojarzyć z dzieciństwa. Jabłka w cieście doskonale sprawdzą się w roli słodkiej przekąski i deseru na każdą okazję. Ich przygotowanie nie powinno nikomu sprawić kłopotów, podobnie jak zgromadzenie wszystkich składników potrzebnych do ich zrobienia. Tanio, smacznie i bardzo łatwo. Ideał.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Rozpocznij od przygotowania ciasta. Do dużej miski przesiej przez sitko mąkę, a następnie dodaj do niej sól, proszek do pieczenia, jajka, mleko i cukier waniliowy. Całość zmieszaj na gładką i dosyć gęstą masę.
Jabłka obierz ze skórki, a następnie pokrój na plastry o grubości 1-1,5 cm. Wytnij z każdego z plasterków gniazda nasienne, tworząc okrągłą dziurkę w środku.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej. Każdy z plasterków jabłka zanurzaj w przygotowanym wcześniej cieście, a następnie smaż po kilka minut z każdej ze stron, aby ciasto się zezłociło. Usmażone jabłka w cieście odsącz na papierowym ręczniku, a przed podaniem oprósz cukrem pudrem.