Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty i smaczny deser wielu z was może kojarzyć z dzieciństwa. Jabłka w cieście doskonale sprawdzą się w roli słodkiej przekąski i deseru na każdą okazję. Ich przygotowanie nie powinno nikomu sprawić kłopotów, podobnie jak zgromadzenie wszystkich składników potrzebnych do ich zrobienia. Tanio, smacznie i bardzo łatwo. Ideał.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 202
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31418
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 450
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 202
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31418
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 450
Składniki
Rozpocznij od przygotowania ciasta. Do dużej miski przesiej przez sitko mąkę, a następnie dodaj do niej sól, proszek do pieczenia, jajka, mleko i cukier waniliowy. Całość zmieszaj na gładką i dosyć gęstą masę.
Jabłka obierz ze skórki, a następnie pokrój na plastry o grubości 1-1,5 cm. Wytnij z każdego z plasterków gniazda nasienne, tworząc okrągłą dziurkę w środku.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej. Każdy z plasterków jabłka zanurzaj w przygotowanym wcześniej cieście, a następnie smaż po kilka minut z każdej ze stron, aby ciasto się zezłociło. Usmażone jabłka w cieście odsącz na papierowym ręczniku, a przed podaniem oprósz cukrem pudrem.