Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty i smaczny deser wielu z was może kojarzyć z dzieciństwa. Jabłka w cieście doskonale sprawdzą się w roli słodkiej przekąski i deseru na każdą okazję. Ich przygotowanie nie powinno nikomu sprawić kłopotów, podobnie jak zgromadzenie wszystkich składników potrzebnych do ich zrobienia. Tanio, smacznie i bardzo łatwo. Ideał.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2235
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2661
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 617
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2235
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2661
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 617
Składniki
Rozpocznij od przygotowania ciasta. Do dużej miski przesiej przez sitko mąkę, a następnie dodaj do niej sól, proszek do pieczenia, jajka, mleko i cukier waniliowy. Całość zmieszaj na gładką i dosyć gęstą masę.
Jabłka obierz ze skórki, a następnie pokrój na plastry o grubości 1-1,5 cm. Wytnij z każdego z plasterków gniazda nasienne, tworząc okrągłą dziurkę w środku.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej. Każdy z plasterków jabłka zanurzaj w przygotowanym wcześniej cieście, a następnie smaż po kilka minut z każdej ze stron, aby ciasto się zezłociło. Usmażone jabłka w cieście odsącz na papierowym ręczniku, a przed podaniem oprósz cukrem pudrem.