Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pewnością wielu z was pamięta ten smak z dzieciństwa. Drożdżowe ciasto z wiśniami jest wręcz idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Każdy kto spróbuje, z pewnością poprosi cię o przepis.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 842
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 842
Składniki
Mąkę przesiej i wymieszaj z drożdżami. Dodaj resztę składników (oprócz tych na kruszonkę). Wyrabiaj aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Przełóż do miski i odstaw na 1,5 godziny w ciepłe miejsce pod przykryciem (aby wyrosło). Po tym czasie ciasto wyrób jeszcze raz.
Formę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej ciasto. Wyrównaj i wyłóż na wierzch wiśnie. Oprósz cukrem. Zrób kruszonkę - mąkę wymieszaj z cukrem, zalej gorącym masłem i wymieszaj widelcem (wyrób między palcami na kruszonkę). Przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość. Włóż ciasto do zimnego piekarnika i ustaw temperaturę na 180 stopni (termoobieg). Piecz ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki piekarnika i wystudź. Pycha!