Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1182
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1024
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1182
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1024
Składniki
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Następnie formuj z mięsa małe kuleczki i obtaczaj w mące ziemniaczanej wymieszanej z majerankiem. Pora i ogórki pokrój w pół plasterki, pieczarki obierz i pokrój.
W garnku zagotuj dwa litry wody, na wrzątek dodaj pokrojone pieczarki, ogórki, pora oraz kulki z mięsa mielonego. Zagotuj i gotuj około pół godziny. Pod koniec gotowania rozpuść serki topione w ciepłej zupie i dodaj do garnka. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj koperek . Zupę podaj z ulubionym pieczywem.