Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 317
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2266
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3037
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 661
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 317
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2266
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3037
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 661
Składniki
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Następnie formuj z mięsa małe kuleczki i obtaczaj w mące ziemniaczanej wymieszanej z majerankiem. Pora i ogórki pokrój w pół plasterki, pieczarki obierz i pokrój.
W garnku zagotuj dwa litry wody, na wrzątek dodaj pokrojone pieczarki, ogórki, pora oraz kulki z mięsa mielonego. Zagotuj i gotuj około pół godziny. Pod koniec gotowania rozpuść serki topione w ciepłej zupie i dodaj do garnka. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj koperek . Zupę podaj z ulubionym pieczywem.