Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2136
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 274
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8047
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 737
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2136
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 274
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8047
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 737
Składniki
Zmiksować razem jajka, mleko, wodę, mąkę pszenną, łyżkę cukru, łyżkę oleju i szczyptę soli. Odstawić ciasto na ok 15 min. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany.
Rozgrzać olej na patelni i wylewać porcjami ciasto. Smażyć naleśniki po obu stronach na złoty kolor.
Do masy makowej dodać śmietanę. Wymieszać. Nie może się rozsypywać. Musi być łatwa w smarowaniu.
Ser rozdrobnić widelcem. Dodać śmietanę, rodzynki, cukier. Wymieszać. Też musi się łatwo smarować.
Każdy naleśnik smarować najpierw serem, a następnie masą makową. Zwijać w rulony. Poukładać w żaroodpornym naczyniu.
Śmietankę zmiksować z jajkami i cukrem. Zalać naleśniki w naczyniu. Posypać skórką pomarańczową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 - 25 min.
Podawać ciepłe. Wystudzone też dobrze smakują.
Smacznego.