Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto, lekko wilgotne z dodatkiem czereśni, idealne. :-)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 44
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 558
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 120
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 336
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 44
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 558
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 120
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 336
Składniki
Sposób wykonania: Margarynę utrzeć z cukrami. Podczas ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku. Czekoladę rozpuścić i jeszcze ciepłą dodawać stopniowo do utartej masy cały czas miksując. Cały czas miksując dodać po kolei zmieszane suche składniki i na koniec mleko. Do ciasta dodać czereśnie lub wiśnie i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wypłoszyć na blasze i wyrównać . Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić ciasto patyczkiem, czy się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)