Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto, lekko wilgotne z dodatkiem czereśni, idealne. :-)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 161
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21569
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 130
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 161
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21569
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 130
Składniki
Sposób wykonania: Margarynę utrzeć z cukrami. Podczas ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku. Czekoladę rozpuścić i jeszcze ciepłą dodawać stopniowo do utartej masy cały czas miksując. Cały czas miksując dodać po kolei zmieszane suche składniki i na koniec mleko. Do ciasta dodać czereśnie lub wiśnie i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wypłoszyć na blasze i wyrównać . Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić ciasto patyczkiem, czy się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)