Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 994
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1762
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 994
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1762
Składniki
Biszkopt z 4 jaj. Krem : Budyń śmietankowy ugotować z 0,5 l mleka i 6 łyżek cukru. Po wystygnięciu z miksować z 1 kostką Kasi. Wierzch: 1galaretke rozpuścić z 1 szkl. gorącej wody i wystudzić. W tym czasie ubijamy śnieżkę na wodę. Gdy galaretka (może być wiśniowa, truskawkowa, brzoskwiniowa) wystygnie wlewamy powoli galaretkę i miksujemy. Spód czyli nasz biszkopt-zdejmujemy tą warstwę z wierzchu na to kładziemy nasz krem, a na wierzch wlewamy śnieżkę. Na sam koniec posypujemy wiórkami kokosowymi bądź polewamy wystudzoną polewą ;)