Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie na wierzchu i na spodzie herbatniki: masa czekoladowa, biała wiśniowa z wiśniami w środku i zielona
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17077
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1832
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17077
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1832
Składniki
Przygotować tortownicę o średnicy 23 - 24 cm. Przygotować pierwsza warstwę: galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej wody (w 1 szklance) i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia. Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z galaretki wiśniowej. Trzecia warstwa: Galaretkę agrestową sporządzić według przepisu na opakowaniu. Ja na spód dałam herbatniki na nie bitą śmietanę z czekoladą, potem śmietana z galaretka brzoskwiniowa n a to bita smietana z galaretką wiśniową i wiśniami z syropu na nie bitą śmietanę z galaretką agrestowa . Na wierzchu wyłożyłam herbatniki.