Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie na wierzchu i na spodzie herbatniki: masa czekoladowa, biała wiśniowa z wiśniami w środku i zielona
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotować tortownicę o średnicy 23 - 24 cm. Przygotować pierwsza warstwę: galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej wody (w 1 szklance) i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia. Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z galaretki wiśniowej. Trzecia warstwa: Galaretkę agrestową sporządzić według przepisu na opakowaniu. Ja na spód dałam herbatniki na nie bitą śmietanę z czekoladą, potem śmietana z galaretka brzoskwiniowa n a to bita smietana z galaretką wiśniową i wiśniami z syropu na nie bitą śmietanę z galaretką agrestowa . Na wierzchu wyłożyłam herbatniki.