Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na domowy deser z chłodzonej bezy. Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach ptasie mleczko bez pieczenia. Polewa po przekrojeniu nie pozostawia smug na białej piance.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2267
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 423
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 843
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17356
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2267
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 423
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 843
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17356
Składniki
Do rondelka wlać śmietanę, masło, kakao i cukier. Podgrzać mieszając. Żelatynę zalać wrzątkiem i mieszać do rozpuszczenia. Gorącą żelatynę wlać do polewy i wymieszać. Stężeje w ok. 20 min. w temp. pokojowej.
Pianka bezowa- żelatynę zalać wrzątkiem i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Białka ubić mikserem zaczynając od najniższych obrotów. Ubijać ok. 3 min. dodając po trochu cukier. Potem wlać sok cytrynowy i aromat. Chwilę miksować, wlać cienkim strumieniem żelatynę cały czas miksując. Jeszcze chwilę miksować Piankę wylać na tortownicę o średnicy 24 cm. Na piankę delikatnie wylać wcześniej przygotowaną polewę Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi.