Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser malinowy w postaci ptasiego mleczka to doskonały smak i wspaniały aromat malin. Tym razem ptasie mleczko zrobiłam na bazie bitej śmietany, choć robię też z mleka skondensowanego czy z serków homogenizowanych. Ten deser wyjątkowo mi smakował: bo i galaretka i pianka malinowa i wreszcie dużo czekolady, a to wszystko zwieńczone pysznymi malinami.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4094
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34246
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1814
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4094
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34246
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1814
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Składniki
Pierwszą galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu
Galaretkę rozlewamy po równo do pucharków. Odstawiamy do lodówki do stężenia
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody i studzimy. Następnie wkładamy ją do lodówki, aby się dobrze schłodziła, ale nie ścięła
Gdy galaretka w pucharkach stężeje, a druga galaretka się schłodzi ubijamy śmietankę: mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru pudru i śmietan-fixem. Gdy śmietana jest dobrze ubita wlewamy do niej małymi porcjami schłodzoną galaretkę cały czas mieszając, ale na mniejszych obrotach
Tak przygotowaną masę śmietankową przelewamy po równo do pucharków z galaretką i schładzamy w lodówce, aż ptasie mleczko stężeje
Przed podaniem obficie posypujemy startą czekoladą i przyozdabiamy malinami