Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250ml wody. Galaretki studzimy, muszą być bardzo zimne. Schłodzone mleko (jedną porcje) wlewamy do miski i ubijamy jedną śnieżkę. Gdy śnieżka jest już ubita to stopniowo wlewamy do niej galaretkę nadal ubijając.
Przygotowaną tortownicę (średnica 26cm) wykładamy biszkoptami. Na to wlewamy przygotowaną śnieżkę z galaretką. Na masie układamy w odstępach biszkopty. Wstawiamy do lodówki na ok. 10 minut.
Drugą warstwę przygotowujemy w ten sam sposób. Po przygotowaniu wylewamy na schłodzoną pierwszą warstwę. I również wstawiamy do lodówki na około 15minut.
Na wierzch układamy owoce (w tym przypadku maliny) i posypujmy startą czekoladą. Zamiast czekolady można polać galaretką albo zrobić tak jak lubimy najbardziej :)
Najlepiej smakuje po kilku godzina schłodzenia.