Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ptasie mleczko pamiętam z dzieciństwa, ale wtedy chyba się go robiło na mleku skondensowanym. Będę musiała kiedyś wrócić do tej wersji. Teraz robię go zazwyczaj na serkach homogenizowanych albo na słodkiej śmietanie. To deser, który możemy przyrządzić w sezonie truskawkowym, ale i zimą, gdzie świeże truskawki możemy zastąpić pysznym musem z dodatkiem galaretki
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6884
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242720
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6884
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242720
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia
Gdy galaretka przestygnie w drugim naczyniu rozpuszczamy pozostałą trzecią galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Studzimy
Gdy galaretka, którą przygotowywaliśmy jako pierwszą staje się gęstsza wlewamy ją do misy robota. Dodajemy do niej serki i ubijamy końcówką do ubijania śmietany, aż masa nabierze powietrza
Pod wpływem zimnego serka galaretka może szybko gęstnieć, więc po zakończonym ubijaniu szybko przekładamy masę do przygotowanych wcześniej pucharków. Układamy na niej umyte niewielkie truskawki. Wstawiamy do lodówki
Gdy trzecia galaretka zaczyna tężeć zalewamy nią warstwę ptasiego mleczka z truskawkami i ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia deseru