Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszne ptysie z kremem malinowym . Są proste w przygotowaniu. Zawsze bałam się ciasta na ptysie ale gdy przygotowałam je pierwszy raz stwierdziłam że to nie takie straszne. Ptysie wychodzą bardzo smaczne a krem malinowy delikatnie kwaskowy.
mikser, łyżka, garnek, blaszka , papier do pieczenia, rękaw cukierniczy,
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4677
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4677
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć margarynę i podgrzewać do rozpuszczenia margaryny i zagotowania. Cały czas gotując dodajemy mąkę energicznie mieszając ( tak by nie było grudek ). Gdy ciasto odchodzi od ścianek to znaczy że jest gotowe. Zdejmujemy z pieca i studzimy. Po wystudzeniu do zimnego ciasta miksując dodajemy jajka. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy porcje ciasta formując ptysie ( wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ). Pieczemy w temperaturze do 200 - 220 stopni około 30 minut. ( w zależności od piekarnika jak nam piecze piekarnik ). Po całkowitym wystudzeniu ptysie przecinamy i nadziewamy kremem i na koniec oprószamy cukrem pudrem. Rada; Fajnie i prosto wkłada się masę do rękawa cukierniczego , wkładając rękaw cukierniczy do słoika i nakładając go na słoik). Krem malinowy; Krem przygotować według opisu na opakowaniu. Śmietana powinna być dobrze schłodzona. Przygotowanie; Dobrze schłodzoną śmietanę miksujemy , gdy śmietana zacznie się ubijać i robić się puszysta wtedy nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy masę śmietanowo - malinową . Miksujemy do uzyskania gęstego puszystego i pysznego kremu. Do tak przygotowanego kremu możemy wmieszać rozgniecione maliny. Smacznego.