Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na nietypowe ciasto, które przygotujesz szybko, a co najważniejsze bez pieczenia, oto przepis dla Ciebie. Ciastem tym zaskoczysz gości, którzy nie skończą na jednym kawałku.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklane gorącej wody, studzę. 2. Połowę groszku ptysiowego mieszam z masą kajmak i układam na dnie formy.
3. Odlewam trzy łyżki śmietany, resztę ubijam mikserem. Dodaję stopniowo serki Danio, następnie wlewam ostudzone galaretki, cały czas miksując. 4. Masę z serków Danio, wykładam na groszek ptysiowy z masą kajmak.
5. Następnie smaruję masę dżemem brzoskwiniowym i układam pozostały groszek ptysiowy.
6. Czekoladę rozpuszczam w rondelku z trzema łyżkami śmietany i polewam wierzch ciasta. 7. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.