Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne biszkopciki, takie zwykłe ze słodką skorupką, można zajadać same do kawy lub herbaty, lub przełożyć ulubionym kremem lub dżemem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7563
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7563
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
W jednej miseczce ubijamy do białości żółtka z cukrem, w drugiej białka na sztywno. Do masy żółtkowej dodajemy białka, delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy obie mąki i proszek do pieczenia i też mieszamy. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy podłużne ciasteczka. Biszkopciki przed pieczeniem posypujemy przesiewanym cukrem pudrem.
Wstawiamy do piekarnika na 15 minut i pieczemy w 170 stopniach, na złoty kolor.
Mi została połowa puszki masy krówkowej, więc część ciasteczek przełożyłam właśnie nią. Tak więc : 200 g masy krówkowej, 100 g masła prawdziwego. Na krem ucieramy masło na puch, dodajemy krem krówkowy nadal ucierając, gotową masą dekorujemy ciasteczka. Z tej porcji wyszło mi 36 pojedynczych biszkopcików, z tego kilka przekładanych masą.