Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i wilgotna babka ze śmietaną.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5554
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9384
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 197
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5554
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9384
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 197
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym żółtku.
Ucierając dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i śmietanę, wymieszaj.
Na koniec ubitą pianę z białek oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę .
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.