Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i wilgotna babka ze śmietaną.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11048
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 243
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 372
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11048
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 243
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 372
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym żółtku.
Ucierając dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i śmietanę, wymieszaj.
Na koniec ubitą pianę z białek oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę .
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.