Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i wilgotna babka ze śmietaną.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9947
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5236
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 686
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9947
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5236
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 686
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym żółtku.
Ucierając dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i śmietanę, wymieszaj.
Na koniec ubitą pianę z białek oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę .
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.