Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i wilgotna babka ze śmietaną.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 399
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 29
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 61
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 399
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 29
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 61
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym żółtku.
Ucierając dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i śmietanę, wymieszaj.
Na koniec ubitą pianę z białek oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę .
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.