Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i wilgotna babka ze śmietaną.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym żółtku.
Ucierając dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i śmietanę, wymieszaj.
Na koniec ubitą pianę z białek oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę .
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.