Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 30
Szukasz przepisu na rozpływające się w ustach mięso, które zachwyci każdego d...
Odsłon: 3136
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 23
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 112
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 30
Szukasz przepisu na rozpływające się w ustach mięso, które zachwyci każdego d...
Odsłon: 3136
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 23
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 112
Składniki
Rozczyn: Drożdże ,łyżkę cukru ,łyżkę mąki ,1/2 szklanki ciepłego mleka wymieszałem i odstawiłem do wyrośnięcia. Jajka utarłem z cukrem i cukrem waniliowym ,dodałem do zaczynu wraz z pozostałymi składnikami (resztą mąki ,masłem i szczyptą soli). Ciasto wyrabiałem 20 min,po czym odstawiłem na kolejne 20 do wyrośnięcia. Rozwałkowałem ciasto ,ponacinałem w paski ,wywinąłem i smażyłem na rozgrzanym smalcu do zrumienienia. Posypałem cukrem pudrem.