Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 331
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 629
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 331
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 629
Składniki
Rozczyn: Drożdże ,łyżkę cukru ,łyżkę mąki ,1/2 szklanki ciepłego mleka wymieszałem i odstawiłem do wyrośnięcia. Jajka utarłem z cukrem i cukrem waniliowym ,dodałem do zaczynu wraz z pozostałymi składnikami (resztą mąki ,masłem i szczyptą soli). Ciasto wyrabiałem 20 min,po czym odstawiłem na kolejne 20 do wyrośnięcia. Rozwałkowałem ciasto ,ponacinałem w paski ,wywinąłem i smażyłem na rozgrzanym smalcu do zrumienienia. Posypałem cukrem pudrem.