Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21317
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25410
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21317
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25410
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Składniki
Rozczyn: Drożdże ,łyżkę cukru ,łyżkę mąki ,1/2 szklanki ciepłego mleka wymieszałem i odstawiłem do wyrośnięcia. Jajka utarłem z cukrem i cukrem waniliowym ,dodałem do zaczynu wraz z pozostałymi składnikami (resztą mąki ,masłem i szczyptą soli). Ciasto wyrabiałem 20 min,po czym odstawiłem na kolejne 20 do wyrośnięcia. Rozwałkowałem ciasto ,ponacinałem w paski ,wywinąłem i smażyłem na rozgrzanym smalcu do zrumienienia. Posypałem cukrem pudrem.