Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i puszystą babkę na oleju.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 46
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2730
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 181
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 46
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2730
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 181
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , dodaj olej oraz sok i skórkę z cytryny.
Następnie przesiej obie mąki i proszek do pieczenia . Wszystko dokładnie wymieszaj .
Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem i wylej ciasto . Piecz w temperaturze 180 st około 35 minut lub do suchego patyczka .
Babkę po upieczeniu posyp obficie cukrem pudrem.