Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i wilgotna babka z kakao
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 158
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 331
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 158
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 331
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Następnie utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone i ostudzone masło, oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wlej na przemian raz jasne raz ciemne. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystygnięciu możesz posypać cukrem pudrem.