Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i wilgotna babka z kakao
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456814
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1227
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2097
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456814
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1227
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2097
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Następnie utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone i ostudzone masło, oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wlej na przemian raz jasne raz ciemne. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystygnięciu możesz posypać cukrem pudrem.