Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, ładnie wygląda, szybkie i łatwe w wykonaniu
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1427
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5945
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18741
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1427
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5945
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18741
Składniki
Rozpuścić margarynę i pozostawić do ostygnięcia. Oddzielić białka od żółtek.
Żółtka ubić mikserem razem z cukrem. dolać wystudzoną margarynę i dalej miksować.
Dodawać powoli mąki pomieszane z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko dalej miksując.
Następnie mieszać szpatułką i dodać powoli pianę z białek. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną i obłożoną pergaminem blachę.
Posypać ciasto owocami (według uznania). Piec ok 50 minut