Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jabłkowa pianka bez pieczenia. Wypróbujcie! To świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostaną po smażeniu pączków czy chruścików.
Tortownica 24 cm lub 26 cm
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 854
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 854
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Składniki
1 galaretkę agrestową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Przelać do małej formy i odstawić w chłodne miejsce, aby stężała. 4 galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Jabłka obrać i pokroić na plasterki. Włożyć do garnka, wlać 1/3 szklanki wody i dusić jabłka pod przykryciem, aż się rozpadną. Odstawić, aby ostygły, a następnie zblendować. Herbatniki nasączyć delikatnie herbatą i ułożyć na dwie tortownicy. 6 białek ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać 8 łyżek cukru pudru i dalej ubijać. Do piany z białek dodać mus jabłkowy, wymieszać. Wlać tężejącą (nie płynną) galaretkę. Zmiksować. Gotową piankę przelać na biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki, aby stężało. Galaretkę, zrobioną na samym początku, pokroić w kosteczki. Udekorować nimi ciasto.