Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty krem z kawą i cytrusami"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 710
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 710
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Połowę ciasteczek pokrusz albo pokrój. Wymieszaj je z grubo posiekanymi migdałami, roztopionym olejem kokosowym oraz połową naparu kawowego.
Przygotowaną tak mieszankę rozkrusz na spodach czterech salaterek, w których podasz deser.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dosypując pod koniec cukier oraz zagęstniki. Serek homogenizowany wymieszaj z pozostałym naparem kawowym. Dodaj do śmietany, dokładnie wymieszaj.
Krem rozłóż do salaterek wysypanych ciasteczkową kruszonką. Wstaw do lodówki na ok. 30 min, aby masa nieco stężała.
W tym czasie mandarynki sparz, obierz ze skórek i oczyść z białych błonek. Owoce pokrój w plastry, skrop je likierem. Rozgrzej patelnię. Ułóż plasterki owoców i podsmaż je z obu stron (po pół minuty). Zdejmij z patelni, ostudź.
Owoce rozłóż na kremie. Deser udekoruj pozostałymi ciasteczkami, posyp posiekaną czekoladą.Źródło: Tina