Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto Migdałowiec. Rozpływa się w ustach!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10348
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4549
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10348
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4549
Składniki
Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, budyń śmietankowy w proszku i jajko. Składniki zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem.
Do gotującego mleka z cukrem należy wlać zmieszaną resztę mleka z jajkiem, budyniem oraz dwiema mąkami. Ugotować budyń i pozostawić do wystygnięcia.
W oddzielnej misce utrzeć masło i dodawać po łyżce zimny już budyń. Powstanie jednolita masa budyniowa.
Śmietanę 30% ubić z odrobiną cukru pudru, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę.
Na blachę układać kolejno: Krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel, krakersy, bita śmietana. Na wierzch posypać migdałami. Ciasto odstawić do lodówki i odczekać ok godziny. Następnie można delektować się smakiem ! ;)