Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszniutki i puszty jak chmurka sernik. Zapraszam do zapoznania się z przepisem:)
Mikser, naczynie żaroodporne, miska, papier do pieczenia
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 504
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243109
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 504
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243109
Składniki
Na początku oddzielamy żółtka od białka i wkładamy do dwóch misek.
Kiedy oddzielimy, ubijamy białka na sztywną pianę.
Następnie przechodzimy do miski z żółtkami. Dodajemy do niej szklankę cukru i ucieramy na puszystą pianę do momentu, kiedy żółtko będzie koloru jasnożółtego.
Do miski z żółtkami dodajemy twaróg. Ja najlepiej polecam z piątnicy, ale każdy inny się świetnie sprawdzi:)
Kolejnym krokiem będzie dodanie mleka oraz oleju i miksujemy.
Jak to zrobimy dodajemy budyń i lekko miksujemy. Na sam koniec dodaj ubite białka, ale tutaj już lekko mieszamy bez użycia miksera!
Całą masę wylewamy na foremkę lub naczynie żaroodporne, które wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik na pół godziny po to, aby nam nie opadł.
Życzę miłego pieczenia!!!
Smacznego!!!