Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszniutki i puszty jak chmurka sernik. Zapraszam do zapoznania się z przepisem:)
Mikser, naczynie żaroodporne, miska, papier do pieczenia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Na początku oddzielamy żółtka od białka i wkładamy do dwóch misek.
Kiedy oddzielimy, ubijamy białka na sztywną pianę.
Następnie przechodzimy do miski z żółtkami. Dodajemy do niej szklankę cukru i ucieramy na puszystą pianę do momentu, kiedy żółtko będzie koloru jasnożółtego.
Do miski z żółtkami dodajemy twaróg. Ja najlepiej polecam z piątnicy, ale każdy inny się świetnie sprawdzi:)
Kolejnym krokiem będzie dodanie mleka oraz oleju i miksujemy.
Jak to zrobimy dodajemy budyń i lekko miksujemy. Na sam koniec dodaj ubite białka, ale tutaj już lekko mieszamy bez użycia miksera!
Całą masę wylewamy na foremkę lub naczynie żaroodporne, które wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik na pół godziny po to, aby nam nie opadł.
Życzę miłego pieczenia!!!
Smacznego!!!