Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję sera z pysznym, wyrazistym, karmelowym smakiem batoników Twix. To prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników słodkości!
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2369
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 213
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2369
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 213
Składniki
Przygotuj spód. Ciastka i batony Twix rozdrobnij przy pomocy blendera. Dodaj roztopione masło, wymieszaj.
Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Powyższą masą wylep spód formy, wstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Przygotuj masę serową. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Partiami dodawaj ser, następnie roztopione i ostudzone masło, śmietanę kremówkę oraz proszek budyniowy. Całość dokładnie zmiksuj.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie wmieszaj w masę serową.
Powstałą masę serową wylej na przygotowany wcześniej spód. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 120 stopni Celsjusza i piecz sernik jeszcze przez 1,5 godziny.
Po upieczeniu lekko uchyl drzwi piekarnika i pozostaw w nim sernik do całkowitego ostudzenia.
Masę krówkową lekko podgrzej w kąpieli wodnej. Na ostudzony sernik wylej masę krówkową.
Smacznego!