Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję sera z pysznym, wyrazistym, karmelowym smakiem batoników Twix. To prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników słodkości!
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1485
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8022
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1485
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8022
Składniki
Przygotuj spód. Ciastka i batony Twix rozdrobnij przy pomocy blendera. Dodaj roztopione masło, wymieszaj.
Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Powyższą masą wylep spód formy, wstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Przygotuj masę serową. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Partiami dodawaj ser, następnie roztopione i ostudzone masło, śmietanę kremówkę oraz proszek budyniowy. Całość dokładnie zmiksuj.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie wmieszaj w masę serową.
Powstałą masę serową wylej na przygotowany wcześniej spód. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 120 stopni Celsjusza i piecz sernik jeszcze przez 1,5 godziny.
Po upieczeniu lekko uchyl drzwi piekarnika i pozostaw w nim sernik do całkowitego ostudzenia.
Masę krówkową lekko podgrzej w kąpieli wodnej. Na ostudzony sernik wylej masę krówkową.
Smacznego!