Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-05-2023
i kolejne pyszne i proste ciasto tym razem z jabłkami i z bananami. Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Zniknęło zaraz tego samego dnia. W przepisie są wiórki kokosowe ja je jednak pominęłam...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Składniki
margarynę roztapiamy i zostawiamy do przestygnięcia. Całe jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wlewamy przestudzoną margarynę.
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki tak samo robimy z bananami.
Do tortownicy (u mnie 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy połowę ciasta, układamy owoce, posypujemy wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Wylewamy pozostałą część ciasta. Wierz posypujemy również wiórkami.
Pieczemy około 40 min w 180 st.