Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-05-2023
i kolejne pyszne i proste ciasto tym razem z jabłkami i z bananami. Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Zniknęło zaraz tego samego dnia. W przepisie są wiórki kokosowe ja je jednak pominęłam...
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 881
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 810
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 277
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 881
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 810
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 277
Składniki
margarynę roztapiamy i zostawiamy do przestygnięcia. Całe jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wlewamy przestudzoną margarynę.
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki tak samo robimy z bananami.
Do tortownicy (u mnie 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy połowę ciasta, układamy owoce, posypujemy wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Wylewamy pozostałą część ciasta. Wierz posypujemy również wiórkami.
Pieczemy około 40 min w 180 st.