Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie wilgotna, pyszna babka serowa, którą wykonacie z zaledwie 7 składników. Ważne, żeby wszystkie składniki przed miksowaniem osiągnęły temperaturę pokojową. Dzięki temu unikniecie zakalca w cieście. Przepis jest bardzo prosty, dlatego każdy poradzi sobie z jego wykonaniem. Babkę możecie upiec w specjalnej formie lub keksówce.
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem.
Miękką margarynę przełóż do miski. Dodaj cukier. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie wbijaj do ciasta stopniowo po jednym jajku, wrzuć skórkę pomarańczową i dodawaj po łyżce twarogu. Składniki ubij mikserem.
Na koniec do ciasta dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszaj lub zmiksuj do połączenia.
Formę na babkę wysmaruj margaryną i oprósz mąką. Ciasto przelej do środka.
Babkę serową piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (grzałka góra-dół) przez około 60 minut (do suchego patyczka).