Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie wilgotna, pyszna babka serowa, którą wykonacie z zaledwie 7 składników. Ważne, żeby wszystkie składniki przed miksowaniem osiągnęły temperaturę pokojową. Dzięki temu unikniecie zakalca w cieście. Przepis jest bardzo prosty, dlatego każdy poradzi sobie z jego wykonaniem. Babkę możecie upiec w specjalnej formie lub keksówce.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1411
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1254
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1411
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1254
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem.
Miękką margarynę przełóż do miski. Dodaj cukier. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie wbijaj do ciasta stopniowo po jednym jajku, wrzuć skórkę pomarańczową i dodawaj po łyżce twarogu. Składniki ubij mikserem.
Na koniec do ciasta dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszaj lub zmiksuj do połączenia.
Formę na babkę wysmaruj margaryną i oprósz mąką. Ciasto przelej do środka.
Babkę serową piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (grzałka góra-dół) przez około 60 minut (do suchego patyczka).