Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie wilgotna, pyszna babka serowa, którą wykonacie z zaledwie 7 składników. Ważne, żeby wszystkie składniki przed miksowaniem osiągnęły temperaturę pokojową. Dzięki temu unikniecie zakalca w cieście. Przepis jest bardzo prosty, dlatego każdy poradzi sobie z jego wykonaniem. Babkę możecie upiec w specjalnej formie lub keksówce.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem.
Miękką margarynę przełóż do miski. Dodaj cukier. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie wbijaj do ciasta stopniowo po jednym jajku, wrzuć skórkę pomarańczową i dodawaj po łyżce twarogu. Składniki ubij mikserem.
Na koniec do ciasta dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszaj lub zmiksuj do połączenia.
Formę na babkę wysmaruj margaryną i oprósz mąką. Ciasto przelej do środka.
Babkę serową piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (grzałka góra-dół) przez około 60 minut (do suchego patyczka).