Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto, pyszny mus, krem i owoce to przepyszne połączenie.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3200
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15812
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 903
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 353
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3200
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15812
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 903
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 353
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, posiekać z zimnym masłem, dodać pozostałe składniki i zagnieść kruche ciasto.
Wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (średnica 26 cm), nakłuć widelcem, piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić.
Truskawki rozgotować, zmiksować, wymieszać z galaretką. W razie potrzeby dosłodzić, oziębić i wyłożyć na upieczone ciasto.
Śmietankę z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać serek mascarpone. Krem wyłożyć na ciasto z musem truskawkowym, oziębić.
Ozdobić dowolnymi owocami i listkami mięty, podawać.