Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto, pyszny mus, krem i owoce to przepyszne połączenie.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, posiekać z zimnym masłem, dodać pozostałe składniki i zagnieść kruche ciasto.
Wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (średnica 26 cm), nakłuć widelcem, piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić.
Truskawki rozgotować, zmiksować, wymieszać z galaretką. W razie potrzeby dosłodzić, oziębić i wyłożyć na upieczone ciasto.
Śmietankę z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać serek mascarpone. Krem wyłożyć na ciasto z musem truskawkowym, oziębić.
Ozdobić dowolnymi owocami i listkami mięty, podawać.