Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przepis na ciasto z dynią, orzechami i rodzynkami oraz wyraźną nutą piernikową. Ciasto na prawdę pyszne, nie przesadnie słodkie, odpowiednio wilgotne.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9167
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1746
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9167
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1746
Składniki
Mąkę mieszamy z sodą i przesiewamy do dużej miski, a następnie mieszamy z pozostałymi suchymi składnikami Dodajemy bakalie, mieszamy W drugiej misce mieszamy jajka, puree i olej. Roztrzepujemy za pomocą trzepaczki, najlepiej rózgowej Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy za pomocą łyżki do połączenia się wszystkich składników
Keksówkę smarujemy cienko tłuszczem , obsypujemy mąką i przelewamy do niej ciasto, lekko wyrównujemy powierzchnię Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 65 minut na ustawieniu góra - dół Kroimy po całkowitym wystudzeniu