Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przepis na ciasto z dynią, orzechami i rodzynkami oraz wyraźną nutą piernikową. Ciasto na prawdę pyszne, nie przesadnie słodkie, odpowiednio wilgotne.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Mąkę mieszamy z sodą i przesiewamy do dużej miski, a następnie mieszamy z pozostałymi suchymi składnikami Dodajemy bakalie, mieszamy W drugiej misce mieszamy jajka, puree i olej. Roztrzepujemy za pomocą trzepaczki, najlepiej rózgowej Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy za pomocą łyżki do połączenia się wszystkich składników
Keksówkę smarujemy cienko tłuszczem , obsypujemy mąką i przelewamy do niej ciasto, lekko wyrównujemy powierzchnię Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 65 minut na ustawieniu góra - dół Kroimy po całkowitym wystudzeniu