Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne, a szybkie i proste w wykonaniu!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6258
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9148
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8808
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6258
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9148
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8808
Składniki
W osobnych miskach mieszamy składniki suche i mokre
Przygotowujemy kruszonkę: łączymy wszystkie składniki suche z masłem i rozcieramy w dłoniach, aż powstanie kruszonka
Do składników mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżką, aż składniki suche zwilgotnieją i utworzy się jednolita masa
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 30x11. Wcześniej smarujemy ją masłem i obsypujemy tartą bułką. Ciasto wyrównujemy i posypujemy kruszonką
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 65 minut na ustawieniu góra - dół. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy w formie do przestygnięcia. Po około pół godzinie ciasto wyjmujemy z keksówki na kratkę i studzimy
Przepis na puree z dyni znajdziecie na moim blogu Domowa Kuchnia Aniki. Link poniżej.