Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne, a szybkie i proste w wykonaniu!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3455
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3455
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1058
Składniki
W osobnych miskach mieszamy składniki suche i mokre
Przygotowujemy kruszonkę: łączymy wszystkie składniki suche z masłem i rozcieramy w dłoniach, aż powstanie kruszonka
Do składników mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżką, aż składniki suche zwilgotnieją i utworzy się jednolita masa
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 30x11. Wcześniej smarujemy ją masłem i obsypujemy tartą bułką. Ciasto wyrównujemy i posypujemy kruszonką
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 65 minut na ustawieniu góra - dół. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy w formie do przestygnięcia. Po około pół godzinie ciasto wyjmujemy z keksówki na kratkę i studzimy
Przepis na puree z dyni znajdziecie na moim blogu Domowa Kuchnia Aniki. Link poniżej.