Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto leśny mech
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1358
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1358
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
Szpinak zblendować na mus. W misce zmiksować jajka z cukrem. Następnie powoli wlewać olej cały czas miksując. Kolejno dodać mus ze szpinaku. Zmiksować na wolnych obrotach. Do tej samej miski przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy do połączenia się składników na wolnych obrotach. Dno tortownicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 170-180 stopni i piec ok 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawić do całkowitego przestudzenia. Odkroić górną część ciasta - 1/3 biszkoptu. Górną część pokruszyć lub wydrążyć łyżką tylko zieloną część ciasta. Śmietankę ubić z mascarpone oraz cukrem pudrem na puszystą masę. Dolną część biszkoptu nasączyć ponczem. Wyłożyć kremem śmietankowym i posypać pokruszoną częścią biszkoptu. Na koniec ciasto posypać granatem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego!