Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe i łatwe ciasto bez pieczenia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2055
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4042
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2055
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4042
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Składniki
Mleko wraz z masłem i cukrem zagotowujemy. Studzimy, do zimnej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy na gładką masę.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Następnie dajemy pierwszą warstwę herbatników, na nie wylewamy połowę masy mlecznej,
przykrywamy drugą warstwą herbatników, dajemy pół masy kajmakowej, na to znów warstwę herbatników, na nią resztę masy mlecznej, znów herbatniki i resztę masy kajmakowej.
Następnie na suchej patelni prażymy orzeszki ziemne, nie za długo by ich nie przypalić.
Następnie studzimy je i siekamy na drobniejsze kawałki. Posypujemy nimi ciasto i gotowe :-) Ciasto musi poleżeć noc w lodówce, ale następnego dnia jest rewelacyjne, pięknie wygląda, super się kroi i smakuje cudownie.