Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe i łatwe ciasto bez pieczenia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 61
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 167
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 9
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 61
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 167
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 9
Składniki
Mleko wraz z masłem i cukrem zagotowujemy. Studzimy, do zimnej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy na gładką masę.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Następnie dajemy pierwszą warstwę herbatników, na nie wylewamy połowę masy mlecznej,
przykrywamy drugą warstwą herbatników, dajemy pół masy kajmakowej, na to znów warstwę herbatników, na nią resztę masy mlecznej, znów herbatniki i resztę masy kajmakowej.
Następnie na suchej patelni prażymy orzeszki ziemne, nie za długo by ich nie przypalić.
Następnie studzimy je i siekamy na drobniejsze kawałki. Posypujemy nimi ciasto i gotowe :-) Ciasto musi poleżeć noc w lodówce, ale następnego dnia jest rewelacyjne, pięknie wygląda, super się kroi i smakuje cudownie.