Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez dzieci:)) Ciasto inne niż pozostałe, dzięki pysznym i chrupiącym spodzie :-))
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2560
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 686
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13947
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2560
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 686
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13947
Składniki
Płatki drobno pokruszyć,następnie dodać krem (równie dobrze może to być każdy inny krem czekoladowy nie koniecznie nutella,robiłam także z innym kremem i wyszło wyśmienite:)) Wyłożyć masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do wypieków,podczas układania masy proszę o dociskanie masy co później ułatwia krojenie i spód się w ogóle nie kruszy. W tym czasie co będziemy robić Bitą śmietanę blachę ze spodem wkładamy do lodówki.
Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach następnie dodajemy:cukier waniliowy,serek homogenizowany i śmietan-fix,chwilkę jeszcze wszystko razem miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i do lodówki.
2 galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę