Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwek teraz zatrzęsienie, więc wykorzystujmy je w naszej kuchni. Dzisiaj szybkie , delikatne i kruche ciasto z tymi owocami pod bezową chmurką.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek". Można też rozetrzeć w palcach. Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4. Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem tortownicę o średnicy 30 cm. Na cieście rozłożyć wypestkowane śliwki. Ubić białka ze szczyptą soli i cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na owoce. Na pianie rozsypać resztę ciasta. Piec 30 minut w tem. 200 stopni. Zimne ciasto oprószyć delikatnie cukrem pudrem.