Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest przepyszne i warte upieczenia i zjedzenia.............SMACZNEGO!!!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18946
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9733
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41040
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 102
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18946
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9733
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41040
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 102
Składniki
jajka XL lub 4 "L", miękkie masło, cukier, aromat cytrynowy mikserem ucierać z 4 minuty, masa bedzie grudkowata i taka ma być
wsypać mąkę z proszkiem, kakao i mikserem krótko tylko połączyć składniki na gęste ciasto
silikonowa tortownica 24 cm - przetrzeć formę ręcznikiem papierowym nasączonym olejem i rozsmarować w formie ciasto ciasto
na cieście poukładać truskawki lekko je wciskając do ciasta
piekarnik na 200C, grzanie góra/dół, 2 poziom - piec około 40-45 minut, ciasto wyjąć jak wystygnie na talerz
zimną śmietanę ubijać na sztywno, gdy zacznie robić się sztywna wsypać galaretkę i ubić na sztywno - rozsmarować na wierzchu ciasta
na śmietanie poukładać połówki truskawek i schować do lodówki na kilka godzin