Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonne,ale efekt murowany. No i trzeba mieć foremki na skorupki orzeszków.
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 493
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 44
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 25
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 493
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 44
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 25
Składniki
Mąkę przesiać,dodać cukier puder,masło i jajko. Składniki posiekać i wyrobić miękkie ciasto. Wylepiać ciastem foremki orzeszków. Wylepione foremki układać na blaszce i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni,aż orzeszki się zrumienią. Upieczone skorupki orzeszków wyjąć z foremek.
Zagotować mleko i zalać nim zmielone orzechy. Wymieszać,powstanie papka z orzechów.
W misce utrzeć masło z cukrem pudrem,dodać kawę rozpuszczoną w odrobinie wody a na końcu orzechy z mlekiem. Całość zmiksować,dodać do smaku spirytus.
Masą napełniać połówki orzeszków,części sklejać razem. Sklejone posypać cukrem pudrem.