Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonne,ale efekt murowany. No i trzeba mieć foremki na skorupki orzeszków.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5475
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29823
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 242
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19502
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1086
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5475
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29823
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 242
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19502
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1086
Składniki
Mąkę przesiać,dodać cukier puder,masło i jajko. Składniki posiekać i wyrobić miękkie ciasto. Wylepiać ciastem foremki orzeszków. Wylepione foremki układać na blaszce i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni,aż orzeszki się zrumienią. Upieczone skorupki orzeszków wyjąć z foremek.
Zagotować mleko i zalać nim zmielone orzechy. Wymieszać,powstanie papka z orzechów.
W misce utrzeć masło z cukrem pudrem,dodać kawę rozpuszczoną w odrobinie wody a na końcu orzechy z mlekiem. Całość zmiksować,dodać do smaku spirytus.
Masą napełniać połówki orzeszków,części sklejać razem. Sklejone posypać cukrem pudrem.