Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche. Trzeba ostrożnie wyjmować je z foremek. Po napełnieniu kremem jeszcze dać na jakiś czas do lodówki.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 55
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2105
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3713
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 55
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2105
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3713
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Składniki
Z mąki, masła, cukru, cukru waniliowego i jajka zarobić ciasto. Rozwałkować je na stolnicy na grubość 0,5 cm. Foremką do tartaletek wykrawać ciastka. Wylepić nim wysmarowane masłem foremki. Obciążyć ciastka np. fasolą, aby się nie wybrzuszyły w czasie pieczenia. Piec do zrumienienia w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-15 min.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć połączyć ze zmiksowanymi bananami. Napełnić tartaletki.