Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche. Trzeba ostrożnie wyjmować je z foremek. Po napełnieniu kremem jeszcze dać na jakiś czas do lodówki.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 133
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 124
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 133
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 124
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Składniki
Z mąki, masła, cukru, cukru waniliowego i jajka zarobić ciasto. Rozwałkować je na stolnicy na grubość 0,5 cm. Foremką do tartaletek wykrawać ciastka. Wylepić nim wysmarowane masłem foremki. Obciążyć ciastka np. fasolą, aby się nie wybrzuszyły w czasie pieczenia. Piec do zrumienienia w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-15 min.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć połączyć ze zmiksowanymi bananami. Napełnić tartaletki.