Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche. Trzeba ostrożnie wyjmować je z foremek. Po napełnieniu kremem jeszcze dać na jakiś czas do lodówki.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5499
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29844
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19545
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1097
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5499
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29844
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19545
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1097
Składniki
Z mąki, masła, cukru, cukru waniliowego i jajka zarobić ciasto. Rozwałkować je na stolnicy na grubość 0,5 cm. Foremką do tartaletek wykrawać ciastka. Wylepić nim wysmarowane masłem foremki. Obciążyć ciastka np. fasolą, aby się nie wybrzuszyły w czasie pieczenia. Piec do zrumienienia w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-15 min.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć połączyć ze zmiksowanymi bananami. Napełnić tartaletki.