Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2073
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2073
Składniki
Jabłka ( najlepiej szara reneta ) obrać zetrzeć na dużych oczkach i razem z 1cukrem waniliowym i cynamonem przesmażyć na małym ogniu. Na końcu dodać galaretkę, dobrze wymieszać. Ewentualnie dosłodzić. Ostudzić.
Masło, 1cukier waniliowy, cukier puder, 4żółtka, 3szklanki mąki oraz proszek do pieczenia zagnieść na ciasto. Podzielić na dwie części, jedną większą drugą mniejszą. Włożyć do lodówki na 40minut.
Po tym czasie na blaszkę o wymiarach 22x27cm wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia ścieramy na dużych oczkach większą część ciasta rozprowadzamy równomiernie. Na to wykładamy ostudzone jabłka a na koniec ścieramy mniejszą część ciasta. Pieczemy około 50minut w 180stopniach. Można posypać cukrem pudrem.