Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1610
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2556
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1610
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2556
Składniki
Jabłka ( najlepiej szara reneta ) obrać zetrzeć na dużych oczkach i razem z 1cukrem waniliowym i cynamonem przesmażyć na małym ogniu. Na końcu dodać galaretkę, dobrze wymieszać. Ewentualnie dosłodzić. Ostudzić.
Masło, 1cukier waniliowy, cukier puder, 4żółtka, 3szklanki mąki oraz proszek do pieczenia zagnieść na ciasto. Podzielić na dwie części, jedną większą drugą mniejszą. Włożyć do lodówki na 40minut.
Po tym czasie na blaszkę o wymiarach 22x27cm wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia ścieramy na dużych oczkach większą część ciasta rozprowadzamy równomiernie. Na to wykładamy ostudzone jabłka a na koniec ścieramy mniejszą część ciasta. Pieczemy około 50minut w 180stopniach. Można posypać cukrem pudrem.