Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 700
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 173
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 488
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 700
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 173
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 488
Składniki
Jabłka ( najlepiej szara reneta ) obrać zetrzeć na dużych oczkach i razem z 1cukrem waniliowym i cynamonem przesmażyć na małym ogniu. Na końcu dodać galaretkę, dobrze wymieszać. Ewentualnie dosłodzić. Ostudzić.
Masło, 1cukier waniliowy, cukier puder, 4żółtka, 3szklanki mąki oraz proszek do pieczenia zagnieść na ciasto. Podzielić na dwie części, jedną większą drugą mniejszą. Włożyć do lodówki na 40minut.
Po tym czasie na blaszkę o wymiarach 22x27cm wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia ścieramy na dużych oczkach większą część ciasta rozprowadzamy równomiernie. Na to wykładamy ostudzone jabłka a na koniec ścieramy mniejszą część ciasta. Pieczemy około 50minut w 180stopniach. Można posypać cukrem pudrem.