Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik jest wilgotny, kwaskowaty, delikatny..............SMACZNEGO!!!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 222
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1270
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4025
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1002
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 222
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1270
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4025
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1002
Składniki
BISZKOPT: jajka, cukier, woda gorąca, cukier wanilinowy ubijać w misie robota z 6 minut na najwyższej mocy - następnie żmienić na mniejszą moc i trakcie ubijania wsypywać obie mąki z proszkiem
tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować, do blaszki dać ciasto
piec w 200 C około40 minut, do suchego patyczka i ciasto wystudzić w blaszce
ciasto jak jest już dobrze wystudzone przekroić na 3 blaty
KREMY: zimną śmietanę 250 ml 30% ubić na sztywno, w trakcie wsypać galaretkę i ubijać do sztywności
zimną śmietanę 150 ml 30 % ubić na sztywno, w trakcie wsypać kakao, galaretkę i ubijać do sztywnośc
pierwszy blat skropić wodą z cytryną, 3/4 kremu jasnego zostawić do posmarowania wierzchu a resztę nałożyć na blat i połówki truskawek, nakryć drugim blatem
blat skropić wodą z cytryną, nałożyć cały krem ciemny i połówki truskawek, nakryć trzecim blatem
resztę kremu rozsmarować na wierzchu i bokach torcika, wierzch ozdobić połówkami truskawek, na boki przyklejać do kremu cieńsze plasterki truskawek, schować do lodówki najlepiej na całą noc