Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik na kruchym cieście.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Ciasto zagnieść i odstawić do lodówki na pół godziny, w tym czasie przygotować masę serową. Rodzynki sparzyć. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ser, żółtka, budyń, śmietanę, cukier dokładnie wymieszać łyżka drewnianą. Po dokładnym wymieszaniu dodać piane i ponownie wymieszać. Gdy piana z białek będzie dokładnie wymieszana z serem dodać rodzynki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 26 cm, wyłożyć również boki. Na tak przygotowana formę wylać masę serową. Górę posmarować rozmąconym jajkiem lub z ciasta zrobić cienkie paski i udekorować. Piec ok. godziny w temperaturze 2000C.