Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długie ponure jesienne dni pod kocem z kubkiem kawy a do tego idealnie będzie pasować ciasto z jabłkami. Aromatyczne, wilgotne i przepyszne, do tego przygotowanie nie zabiera wiele czasu, ma bardzo niewiele kalorii.
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 18
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 577
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 80
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 177
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 18
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 577
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 80
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 177
Składniki
Sposób przygotowania kruszonki: 1. Zimne, schłodzone masło ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cukier, płatki owsiane, mąkę pszenną oraz cynamon. Dokładnie mieszam składniki i odstawiam na bok.
Sposób przygotowania farszu: 1. Jabłko myję, obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z masłem o temperaturze pokojowej oraz z cynamonem. Mieszam dokładnie i również odstawiam na bok.
Sposób przygotowania ciasta: 1. Do miski wsypuję mąkę, cukier, sól. Drożdże rozpuszczam w letniej wodzie, dodaję do mąki, na koniec wlewam olej i wyrabiam ciasto. 2. Ciasto wykładam na oprószony mąką blat kuchenny i rozwałkowuje ciasto w prostokąt.
Sposób przekładania: 1. Na rozwałkowane ciasto, wykładam jabłka z masłem.
2. Posypuję kakałem, najlepiej przesypać przez sitko. 3. Ciasto kroję w paski o szerokości około 5 cm.
4. Paski składam w harmonijkę i układam w natłuszczonej formie do pieczenia.
5. Posypuję wcześniej przygotowana kruszonką oraz płatkami migdałowymi. 6. Odstawiam na 20 minut do wyrośnięcia a w tym czasie rozgrzewam piekarnik. 7. Wyrośnięte ciasto piekę 30 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego