Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno wszyscy co go upieką nie będą żałować.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4373
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417345
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4373
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417345
Składniki
Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Jajka zmiksować z cukrem i łyżka cukru waniliowego. Dodać miękkie masło i mleko i miksować do połączenia się składników. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Ciasto przelać do formy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, na górę wyłożyć przygotowany rabarbar, posypać startą skórką z pomarańcza. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić, posypać cukrem pudrem i możemy go kroić.