Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne , proste ciasto rabarbarowe . Ciasto pieczone w foremce do tartej smakuje wyśmienicie i szybko znika ze stołu.
foremka na tarte, folia spożywcza, nóż, wałek, widelec,
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 246
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 338
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 110
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2182
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 246
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 338
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 110
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2182
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć pokroić w 1,5 cm kawałki i zasypać cukrem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć z nadmiaru soku. Składniki na ciasto zagnieść, utworzyć kulę zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto podzielić na 2 części większą i mniejszą. Większą część rozwałkować na cienki placek wyłożyć nim formę na tarte o średnicy 24 - 26 cm. Spód nakłuć widelcem i oprószyć mąką. Rozłożyć przygotowany rabarbar. Nadmiar ciasta zwinąć do środka na rabarbar, pozostałe ciasto rozwałkować, powycinać paski o szerokości 7 - 10 milimetrów. Paski ułożyć na rabarbarze tworząc kwadraty, następnie paski posmarować rozbełtanym białkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do pieczenia.