Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SOS na brak jajka, po prostu zróbmy racuchy bez jajka. Kiedyś zastanawiałam się czym zastąpić jajka, teraz kiedy ich nie mam po prostu robię racuchy bez jajek, na pewno nie wyczujecie różnicy. Takie racuszki wspaniale smakują z jogurtem greckim i konfiturą wiśniową.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27545
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27545
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, płynne dodać do przesianej mąki. Dolać część mleka , olej i mieszać łyżką, stopniowo dolewając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Chwilę wyrabiać łyżką, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po 20-30 minutach ciasto podwoi swoją objętość. Smażymy z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Podajemy z jogurtem i konfiturą.