Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z burakiem ? Czemu nie, warto je wykorzystać szczególnie gdy zostaną nam po ugotowaniu.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 122
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5715
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2754
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 122
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5715
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2754
Składniki
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru. Mąkę przesiać, wlać płynne drożdże, utarte jajka z cukrem, mleko, kilka kropek oleju. wybić dobrze łyżką, aż ukażą się pęcherzyki. Buraki zetrzeć na tarce ( średnie lub duże oczka ) dodać do ciasta. Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką, kłaść racuchy na rozgrzany tłuszcz, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Dżem wymieszać z słoiczku z wodą z buraczków i sokiem z cytryny. Woda nadaję się jeśli buraki przed gotowaniem były obrane lub bardzo dokładnie wyszorowane. Racuchy posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem.