Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z burakiem ? Czemu nie, warto je wykorzystać szczególnie gdy zostaną nam po ugotowaniu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2814
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14563
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2814
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14563
Składniki
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru. Mąkę przesiać, wlać płynne drożdże, utarte jajka z cukrem, mleko, kilka kropek oleju. wybić dobrze łyżką, aż ukażą się pęcherzyki. Buraki zetrzeć na tarce ( średnie lub duże oczka ) dodać do ciasta. Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką, kłaść racuchy na rozgrzany tłuszcz, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Dżem wymieszać z słoiczku z wodą z buraczków i sokiem z cytryny. Woda nadaję się jeśli buraki przed gotowaniem były obrane lub bardzo dokładnie wyszorowane. Racuchy posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem.