Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na maślance z jabłkami
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 694
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 390
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 110
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 49
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 694
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 390
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 110
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 49
Składniki
- Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy. - Jabłko obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. - Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką lub małą chochelką nakładamy ciasto. - smażymy na zloty kolor z każdej strony na średnim ogniu. - Wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.