Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8512
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8512
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodajemy cukier dalej ubijając pianę. Żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem dodajemy do ubitych białek. Wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na wyłożoną papierem foremkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Czekoladę rozpuść w ½ szklance śmietany. Ostudzoną czekoladę dodaj następnie do pozostałej śmietany ubitej wcześniej ze śnieżką. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami, kokosem i płatkami migdałowymi. Na zakończenie dodaj adwokat.
Przekrawamy biszkopta poziomo. Obie połówki nasączamy wodą wymieszaną z adwokatem. 2/3 masy wykładamy na pierwszą połówkę ciasta. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałą masą.
Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.