Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto nie tylko dla miłośników kokosu. Ciasto jest na herbatnikach a dodatek orzechów w miodzie czyni je wyjątkowym.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
Forma 29 X 19 cm. 1 szklankę mleka wymieszaj z żółtkami i obiema mąkami. Resztę mleka ugotuj z cukrem, dodaj masę budyniową, zmniejsz ogień , chwilę gotuj, mieszając. Wystudź, często mieszając aby nie powstał kożuch. Miękkie masło utrzyj mikserem, dodając porcjami chłodny budyń i wiórki kokosowe. Spód blachy wyłóż papierem, rozłóż warstwę herbatników, nałóż krem kokosowy, warstwę posiekanych orzechów w miodzie i znowu warstwę kremu. Potem rozłóż drugą warstwę herbatników, przykryj kremem, wierzch posyp drobno pokruszonymi herbatnikami. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.