Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i mocno kokosowe ciasto bez pieczenia
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28786
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 288
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28786
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 288
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem wanilinowym, 100 ml mleka i obiema mąkami. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem do jego rozpuszczenia a następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy energicznie aż powstanie gęsty budyń, zdejmujemy z ognia. Ostudzamy masę.
Masło kroimy w kosteczkę i ucieramy. Następnie miksujemy dodają stopniowo przestudzony budyń. Wsypujemy wiórki kokosowe (3/4 opakowania) i krótko miksujemy.
Blachę o wymiarach 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia bądź folią aluminiową wraz z bokami. Układamy krakersy a następnie 1/3 masy i tak trzy warstwy. Na ostatnią warstwę z kremem sypiemy pozostałe wiórki kokosowe oraz migdały. Schładzamy w lodówce m.in. 3 godziny.