Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i mocno kokosowe ciasto bez pieczenia
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 148
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101385
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5898
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 148
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101385
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5898
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem wanilinowym, 100 ml mleka i obiema mąkami. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem do jego rozpuszczenia a następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy energicznie aż powstanie gęsty budyń, zdejmujemy z ognia. Ostudzamy masę.
Masło kroimy w kosteczkę i ucieramy. Następnie miksujemy dodają stopniowo przestudzony budyń. Wsypujemy wiórki kokosowe (3/4 opakowania) i krótko miksujemy.
Blachę o wymiarach 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia bądź folią aluminiową wraz z bokami. Układamy krakersy a następnie 1/3 masy i tak trzy warstwy. Na ostatnią warstwę z kremem sypiemy pozostałe wiórki kokosowe oraz migdały. Schładzamy w lodówce m.in. 3 godziny.