Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smakuje najlepiej po 3 godzinach chłodzenia w lodówce. Po tym czasie krem jest odpowiednio gęsty, zaś krakersy wystarczająco miękkie.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4785
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 101
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4785
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 101
Składniki
Żółtka utrzeć za pomocą miksera z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz 1/2 szklanki mleka i razem zmiksować. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem. Na wrzące mleko wlać masę jajeczną i wymieszać. Gotować, aż do uzyskania konsystencji budyniu. Wystudzić.
Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, a następnie, wciąż ucierając - dodawać stopniowo ostudzony budyń. Na koniec do masy wsypać 100 g wiórków kokosowych i wymieszać.
Na dnie blachy (30X25 cm) wyłożyć warstwę krakersów. Na krakersy rozłożyć 1/3 masy budyniowej, następnie kolejną warstwę i 1/3 masy. Znów warstwę krakersów i resztę masy. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi. Podawać schłodzone.