Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej przygotowanie jest naprawdę proste, wystarczy tabliczka czekolady (mlecznej, deserowej lub białej) i ulubione dodatki. Do przygotowania zdobionej czekolady możecie wykorzystać specjalne sylikonowe foremki, foremki do lodu lub zwykłe formy do ciasta.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Dodatki do czekolady (wiórki kokosowe, suszone owoce, pistacje itp.) rozkładamy równomiernie w foremkach. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Roztopioną czekoladę wlewamy do foremek. Dodajemy pozostałe dodatki na górę.
Odstawiamy czekoladę do wystygnięcia. Kiedy stężeje, wyjmujemy z formy i gotowe.